HomeBlogAkademisyenlikDoçentlik Kriterleri -2- Doçentlik dosyası

Doçentlik Kriterleri -2- Doçentlik dosyası

Tıpta uzmanlık alanı bitirmiş veya bir konuda doktora yapalı 3-5 sene oldu ve kendinizi doçentlik dosyası için hazır hissediyorsunuz. Peki ne yapmalı?

Öncelikle çok detaylı ve hiçbir şeyi atlamadığınız bir özgeçmişinizi çıkartın. Bu öz geçmiş çok önemlidir ve hiçbir şeyi aklamadan yazmanız gerekmektedir. Özgeçmiş yazarken üniversitelerarası kurulun özgeçmiş şablonunu kullanın. Böylelikle özgeçmişinizi hazırlarken aynı zamanda doçentlik başvurusu içinde hazır hale getirmiş olurursunuz. Öz geçmişinizi hazırlamadan dosya hazırlığına başlamayın. Aksi halde çok dağınık bir halde dosyanızı toparlamaya çalışırsınız ve bu size hem zaman kaybı oluşturur hem de gözünüzden eklemeniz gereken yerlerin kaçmasına da sebep olabilir.

 

Docentlik dosyasi

 

Elinizde detaylı yazılmış özgeçmişiniz olduğunda, bölümünüz sağlık bilimleri ise Üniversitelerarası kurulun sağlık bilimleri doçentlik kriterlerini inceleyin. Elinizdeki özgeçmişe göre tek tek yayınlar, kongreler, dersler tüm bölümleri inceleyip puanlarınızı karşılarına yazınız. Bu size hali hazırda ne kadar puana sahip olduğunuzu gösterecektir.

 

Puanlarınızı yazdıktan sonra hangi kısımlarda eksikler olduğunu ve yoğunlaşmanız gerektiğini göreceksiniz. Örneğin kitap bölümü, dersler, kongreler tam dolmuş ama makale kısmında uluslararası SCIE’ye giren makalelerde eksikleriniz var. O halde önünüzdeki aylarda o eksiklikleri tamamlamak için yoğunlaşmalısınız. Ya da makaleleriniz tamam ama ders vermemişsiniz. O halde bir dönem ders vereceğiniz bir üniversite ile anlaşmaya çalışacak ve dosyanızı tamamlayacaksınız.

 

Bu eksiklikler tamamen kişiye özgün olduğu için sizin dosyanızda hangi kısımlar eksik bunları sizin bizzat belirmeniz gerekmedir. Bunları belirlemeden gelişi güzel ve plansız hareket etmek sizlere ciddi zaman kaybettirebilir. İsterseniz MakaleTercüme gibi kurumlardan sizi yönlendirmeleri için danışmanlık hizmeti alabilirsiniz. Bu şekilde çok daha stratejik davranabileceksiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Makale tercüme

Makale Tercüme ekibinde Cleveland Clinic, John Hopkins, University Hospital, Stanford Medical Center ve NYU Langone Hospitals’da çalışan tıp doktorları görev almaktadır.

Kurumsal

İletişime Geç

© 2024 Makale Tercüme. Tüm Hakları Saklıdır.

Open chat
Merhaba, alanınız nedir ve size nasıl yardımcı olabiliriz?